7 december 2009

Märklig historia..

Idag för ovanlighetens skull regnar det.. Det är så upplyftande med sånt här väder!

Förra veckan var jag och KJ och hälsade på hans föräldrar i Ste tisdag till fredag. Det var skönt att komma iväg några dagar och kul att träffa dem också!
Under onsdagen var vi i Charlottenberg och försökte köpa lite julklappar, jag hittade några stycken i alla fall :)
På kvällen sedan så spelade vi en omgång TP. Det var kul! TP är inte min starka grej direkt, men jag tycker att det är roligt för att man lär sig nya saker varje gång..

På fredagsförmiddagen satt jag, KJ och hans mamma i köket och så ringde telefonen.. Det var Olle, KJs morbror som ringde. Han var lite uppjagad och sade åt oss att komma ner till sommarstugan (som ligger ca 1km från där vi var). För att det satt en främmande man i sommarstugan!!!
Olle hade åkt till stugan för att titta till den, som dom turas om att göra då och då. Och när han kom dit var det tändt i den lilla stugan, och värmen var påslagen. Och vid köksbordet satt en vilt främmande man och hade en massa papper utspritt på bordet... Olle stegade in i stugan och sade på sin fina värmlandska: "Här kan du minsann inte vara". Varpå denna man inte förstår ett ord för att han inte talar svenska. Men Olle går ut pch ringer efter oss för att få lite hjälp med språket. Vi kastar oss i bilen och åker dit direkt. Vi trodde alla tre att det handlade om någon stackare som kanske var i Sverige illegalt och inte hade någonstans att bo, kanske inte någon mat etc. Så Maritha planerade att vi kanske skulle hjälpa honom med skjuts in till stan och att han sen skulle få klarar sig själv..
Men när vi kommer fram till stugan så kör mannen ut mitt framför oss från en skogsväg. Han kör nästan på oss... Och sen försvinner han därifrån!

Till saken hör att han hade en splonkans ny bil, som var Schweizregistrerad, han hade en svindyr jacka, och i stugan hade han fyllt upp kylen med en massa mat och han hade även möblerat om lite... Och så hade han glömt sina vantar, som även dom var ett par riktigt dyra vantar i skinn... + att en bensindunk stod i hallen. Mystiskt?!

Vi kollade igenom stugan så att inget var förstört, stängde av värmen och alla lysen och åkte därifrån... Maritha och Torgny (kjs föräldrar) åkte sedan tillbaka på kvällen för att plocka ur kylen och städa upp oredan.. Men det var redan gjort!!! Mannen måste ha varit tillbaka och hämtat sina vantar, sin mat och sin bensindunk.. Minst sagt underligt.
Men lite smårolig underhållning sådär på fredagsförmiddagen!


Det får bli allt för nu ska jag ta och försöka städa lite!
Hejsvejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar